Torrox

Aan de kust van de Costa del Sol vind je het leuke plaatsje Torrox Costa. Het is een kleine badplaats met een mooi lang zandstrand. Langs dit strand loopt een levendige boulevard waar je ook winkels en verschillende restaurantjes vindt. De boulevard is ideaal om heerlijk te wandelen, joggen, fietsen of skeeleren. Torrox ligt ten oosten van Málaga en prijst zichzelf aan met de slogan ´Het beste klimaat van Europa´!

Wanneer je in Torrox Costa bent, moet je vooral niet vergeten om ook het oorspronkelijke dorp Torrox Pueblo te bezoeken. Je vindt dit dorp landinwaarts op ongeveer vier kilometer van Torrox Costa vandaan. Het dorp is mooi tegen een heuvel aangelegen waardoor je een prachtig uitzicht over zee hebt. In het dorpje is niet bijzonder veel te doen, maar het is zeker de moeite waard om het te bezoeken. Torrox Costa is ook erg fijn gelegen. Je bent zo in andere leuke kustplaatsjes zoals Nerja, Frigiliana en Torre del Mar en met de auto ben je vlot in het prachtige binnenland.

Landinwaarts van Torrox  liggen de heuvels van de Axarquia met daar ook witte dorpen als Competa, Sedella, Canillas etc. Naast Torrox, achter Nerja ligt een van de mooiste witte dorpjes: Frigiliana. Bezoek deze authentieke plaatsjes om de échte Spaanse sfeer te proeven en begeef je onder de locals of eet tapas op een dorpsplein waar het gewoon is dat men te paard of per muilezel komt.

 

Video over Torrox

 

 

Advertenties