Omgeving

Torrox ligt erg centraal. Je kunt o.a. naar:

Strand

Het strand van Torrox is voornamelijk zandstrand. Je kunt er uitstekend zwemmen en snorkelen. De lange kustlijn biedt nog veel meer gemoedelijke badplaatsen, zowel richting Malaga als richting Granada. Aanraders zijn o.a Benajarafe en Playa de Cantarrijan. Opvallend langs de hele kuststreek in de provincie Malaga en Granada zijn de ´chirinquitos´, eetttentjes waar je voor weinig geld heerlijke visgerechten kunt bestellen.

     

Nerja

Op vijf minuten afstand ligt Nerja, een gezellige badplaats met diverse stranden, een leuk centrum en de grotten van Nerja.

     

Malaga

Malaga is hot. Behalve dat het een museumstad is, is het ook gezellig uitgaan en winkelen in de hoofdstad.

     

Granada

Granada met het Alhambra is een van de bekendste bezienswaardigheden in Andalusië. Deze gezellige universiteitsstad met Moorse invloeden is absoluut de moeite van een bezoek waard.

     

Witte dorpen in de Axarquia

De Axarquia is een regio in Malaga waar Torrox aan de kust het middelpunt is. De regio telt 31 witte dorpen waar het lijkt of de tijd stil is blijven staan. Vooral de dorpen in het binnenland zijn authentiek. Je kunt in de Axarquia verschillende tochten met de auto maken en ook uitstekend wandelen. De valleien bestaan voornamelijk uit landbouwterrassen waar avocado-, mango-, olijf- en amandelbomen groeien en waar druiven geteeld worden.

     

Advertenties